Így készüljünk koktélokkal és trendi italokkal egy fergeteges lánybúcsúra!

Italok, koktélok, játékok lánybúcsúraHa valahol igazán illik megadni a módját az italfogyasztásnak, akkor az egy lánybúcsú. A koktélok kétségtelenül tökéletesen illenek ehhez az eseményhez, ezért írtunk egy rövid összefoglalót arról, pontosan milyen italokban és hozzájuk kapcsolódó dekorációban érdemes gondolkodni lánybúcsú esetén.

A legjellemzőbb lánybúcsú-koktélok

Tapasztalatból tudjuk, hogy vannak olyan koktélok, amelyet szinte minden lánybúcsún kérnek a résztvevő hölgyek (mi is gyakran keverjük őket). Ilyenek például a Margarita, Sex on the Beach, Pina Colada, Bellini és természetesen a Szex és New York által kiemelten híressé tett Cosmopolitan koktél. Ezekből érdemes lehet előre összeállítani egy itallapot és betárazni az összetevőkből a nagy napra.

Rózsaszín, vagy lila alapú italok

Lehet külön eleme, feladata a lánybúcsúnak egy közös koktél-készítés is. Szerezzünk be olyan színű alapanyagokat, amelyek passzolnak a lánybúcsú dekorációjához, vagy gondolkodjunk a menyasszony kedvenc színében. Ilyenkor a legjellemzőbb színek a dekorációban a rózsaszín és a lila ezért ezekhez kerestünk néhány példát az alábbiakban:

Rózsaszín, vagy rózsaszín árnyalatot adó italok:
Rosé bor / vermut
Grenadine
Garrone Cherry
Martini Rosato / Fiero Vermut
Xuxu
Aperol Spritz
Pink Gin (többféle változat is kapható)
Eperlé
Grapefruitlé
Szörpök / szirupok: ribizli, málna, eper, gránátalma
Ízesített ásványvizek bizonyos típusai

Lila, vagy lilás árnyalatot adó italok:

Áfonyalé
Fekete cseresznyelé
Vörös szőlőlé
Szörpök / szirupok: levendula, áfonya, szeder, füge

Gyakori még a kék, vagy a türkiz, ezekhez jó kiinduló lehet egy Blue Curacao alapú ital.

Poharak és italok dekorálása lánybúcsú-módra

Tekintsünk el attól a bizonyos fajta szívószáltól – annyi más módja van annak, hogy vagány italokat ihassunk ezen az estén! Néhány ötlet a teljesség igénye nélkül:

Divatos koktél lánybúcsúra

Kép forrása: cosmopolitan.com

Keverőpálcika helyett nyalóka, vagy kandiscukor pálca: megédesíti az italokat és azonnal feldobja a látványt is.

Gyümölcsös / virágos jégkockák: gyümölcsöket, vagy ehető virágokat (pl. ibolya, rózsaszirom) egyszerűen tegyünk jégkockatartóba, öntsük fel vízzel és fagyasszuk le. Csodásan mutatnak a pohárban!

Cukordíszítés a pohár szélén: szórjunk színes cukorgyöngyöket egy mélyebb tálba, a poharak szélét mártsuk cukrozott vízbe, majd forgassuk bele a cukorgyöngyökbe. Hasznáhatunk akár csokireszeléket, ehető csillámport vagy arany dekorkristályt – mindennek csak a képzelet szabhat határt.

Vattacukor: általában pezsgő alapú koktélok tetejére helyeznek egy kis darab vattacukrot, ami azonnal légiessé és nőiessé varázsolja az italt.

Néhány hangulatfokozó „ivós-játék” lánybúcsúra

A koktélok mellett a játékos feladatok is elengedhetetlen részei egy lánybúcsúnak. Néhány bevethető játék a kezdeti hangulat megalapozására, bemelegítésként az est további részéhez:

„Én még sosem…”:

A feladat egyszerű: a résztvevők körben ülnek, valaki elkezdi a sort egy „én még sosem…”kezdetű mondattal. A lényeg, hogy valóban olyan dolgot mondjon, amit még korábban nem próbált – ez lehet teljesen egyszerű is (pl.: én még sosem voltam korcsolyázni), de általában idővel előkerülnek merészebb kijelentések is… A lényeg, hogy aki már próbálta az adott dolgot, annak kortyolnia kell egyet az italából. A következő „én még sosem” állítást azok közül mondja valaki, akik ittak az előző körben.

„Kortyolj egyet, ha…”:

Ez a játék némi előkészülettel jár a szervezők részéről. Kis kártyákra írjanak fel különböző mondatokat, amelyek jellemzőek lehetnek a csapat tagjaira. Pl.
– több mint 10 éve ismered a menyasszonyt
– piros színű rúzs van rajtad
– az elmúlt 24 órában készült közös kép veled és a menyasszonnyal
– fekete alsónemű van rajtad

A résztvevők húzzanak a kártyák közül, és ha jellemző rájuk a kártyán szereplő mondat, akkor nincs más hátra: kortyolniuk kell egyet az italukból.

Lehet akár általános szabályokat is hozni az est folyamán, hogy ha valaki kimondja pl. az esküvő, vőlegény, menyasszony szavakat, vagy a jegyespár valamely tagjának a nevét, akkor az összes résztvevő iszik egy kortyot az italából.

Hölgyeim, kérjük, ne feledjék:
néhány korty koktél után minden esetben jöjjön egy nagy korty víz is! A cél az, hogy a buli sokáig tartson és emlékezetes is maradjon – ehhez a koktélok tökéletes kiegészítők lehetnek, de csakis a megfelelő módon fogyasztva őket.


Mozgó koktélbárunk és profi bartendereink lánybúcsú esetén is az Ön rendelkezésére állnak! Látványos show műsort szeretne szervezni egy lánybúcsúra? Ebben is segíthetünk! Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva.